Душ с хлорирана вода

Душ с хлорирана вода

При вземане на душ с хлорирана вода Вие сте изложени на по-голяма токсична опасност, отколкото при пиенето й!

Доказано е, че два от най-токсичните и летливи химикала – трихлороетилен и хлороформ – са замърсители, които се срещат в почти всички градски запаси на питейна вода. Инхалационното приемане на водните замърсители силно се подценява. Последните поразяващи данни сочат, че горещият душ може да освободи около 50% от хлороформа и 80% от трихлороетилена във въздуха.
 
Тестовете показват, че в резултат на 10-минутен душ тялото ви може да абсорбира повече токсичен хлор, отколкото при изпиването на 8 литра от същата вода. Как се получава така? Топлият душ отваря порите, като се създават условия кожата да действа като гъба. В резултат на това вие не само вдишвате токсичните хлорни пари, а и ги абсорбирате през кожата и те попадат директно в кръвообращението – със скорост, която е до 6 пъти по-висока, отколкото при пиене на водата.
 
По отношение на кумулативното увреждане на здравето, вземането на душ с хлорирана вода е един от най-опасните рискове, които поемате всекидневно. Краткосрочните рискове включват: дразнене на очите, синусите, гърлото, кожата и белите дробове. Дългосрочните рискове включват: прекомерното образуване на свободни радикали (те ви състаряват!), висока уязвимост към генетични мутации и развитие на рак, трудности в обмяната на холестерола, което причинява втвърдяване на артериите.
 
Пет скрити токсични опасности при вземане на душ:
  • Хлор. Добавено към градските водни запаси, това дезинфекционно средство втвърдява артериите, разрушава протеините в тялото, дразни кожата и синусите и влошава астмата, алергиите и дихателните проблеми.
  • Хлороформ. Този мощен вторичен продукт на хлорирането на водата причинява повишено образуване на свободни радикали (ускоряват състаряването!), изменение на нормалните клетки и образуване на холестерол. Той е известно канцерогенно средство.
  • DCA (Дихлороцетна киселина). Този вторичен продукт на хлора променя метаболизма на холестерола и е установено, че причинява рак на черния дроб при лабораторни животни.
  • МХ (токсична киселина на хлора). Още един вторичен продукт на хлорирането. Известно е, че причинява генетични мутации, които могат да доведат до развитие на рак и се намира във всички хлорирани води, които са били изследвани.
  • Доказана причина за рака на пикочния мехур и на дебелото черво. Изследванията доказаха, че хлорираната вода е пряката причина за 9% от случаите на рак на пикочния мехур и 15% от всички случаи на рак на дебелото черво в САЩ.

Обратно