Омекотител за вода Denver Plus Wide 18

Производител: Puricom Испания Denver

Продуктов номер: 762945

Кратко описание:
Омекотителят за вода Denver Plus Wide е нова генерация омекотители, високоефективни, с елегантен дизайн. Омекотителната колона и солевият резервоар са поместени в общ полиетиленов контейнер, с подвижен капак  и електронен контролер за управление.


Изпратете запитване за този продукт

Омекотителите за вода Denver® Plus са високоефективни омекотителни системи, изпълнени в един модул, производство на PURICOM - ИСПАНИЯ. 
 
Омекотителната колона и солевият резервоар са поместени в общ полиетиленов кабинет, с подвижен капак  и електронен контролер за управление.
 
Системата  ефективно отделя йоните, обуславящи твърдостта на водата - калций и магнезий, и ги заменя с натриеви йони от използваната йонообменна смола. Йонообменната смола  е материал, който пречиства и омекотява водата и е разположен в омекотителната колона. При пропускане на водата през омекотителната колона, йонобменната смола задържа йоните на калция и магнезия от водата, като освобождава в разтвора йони, също положително заредени, на натрия или калия.   Когато обменната способност на смолата се изчерпи, т.е всички свързващи места за положително заредени йони се запълнят, тогава смолата има нужда от регенерация. Регенерацията на смолата протича с помощта на солеви разтвор, наситен разтвор на натрий или на калий, приготвен в отделен солеви резервоар, който автоматично се подава в системата и промива смолата, когато нейният ресурс е изчерпан.
 
За да се убедите в необходимостта от омекотяване на водата в дома, прочетете тази кратка статия "9 причини защо да инсталираме омекотител за вода".

Характеристики и предимства:
 • Компактен дизайн;
 • Лесно позициониране на инсталацията при монтаж, поради удобните размери;
 • Омекотяване на малки и средни количества вода;
 • Високоефективна регенерация с икономична употреба на вода и реагент натриев хлорид (NaCl);
 • Възможност за почистване и без NaCl при продължителен престой на системата;
 • Подвижен капак, удобен за добавяне на реагент NaCl;
 • Автоматичен клапан за управление WS 180-HE с електронен контролер ново поколение и възможност за отложен старт на регенерациите;
 • Електронен мултифункционален дисплей с разноезично управление на контролния панел и визуален контрол;
 • Байпас, фабрично монтиран по желание, което позволява лесно да се правят проверки и поправки  по инсталацията, без прекъсване на водоподаването;
 • На байпасната линия има монтиран смесителен клапан, който позволява клиентът сам до определя степента на смесване на непреработена с омекотена вода и по този начин да регулира твърдостта на водата до степен да е подходяща за употреба.
   
Технически спецификации на системите Denver® Plus:
 • Минимално/ максимално работно налягане 2.5 / 8.5 bar
 • Минимална / максимална работна температура 4 / 35°С
 • Електрическо захранване 220V / 50Hz
   
Омекотителите за вода Denver® Plus са моноблок системи, които позволяват да се омекоти водата във всеки дом. Как се извършва това? Омекотителят се монтира към централната водопроводна тръба на вход на дома, при което водата ще бъде омекотена не само в кухнята, но и в банята.
 
Омекотената вода е полезна за кожата, пенлива е, което неминуемо снижава разходите за шампоани и други миещи препарати. Омекотителите имат превъзходно съотношение цена-качество. Можете да забравите за накипи от варовик по съдовете, водопроводните тръби, пералните, съдомиалните, бойлерите и др. битови техники.

Размери на омекотители Denver® Plus Wide:
Омекотителна система В Ш Д
Denver Plus Wide 12.5 575 333 505
Denver Plus Wide 18 1034 333 505
Denver Plus Wide 30 1034 333 505

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ
Обем на смолата [л] 18
Присъединяване 1"
Обемен капацитет Минимален 57 °HFxm3
Среден 82 °HFxm3
Максимален 119 °HFxm3
Разход на реагент (NaCl) за една регенерация [кг] Минимален 1.1
Среден 2.2
Максимален 4.5
Работен дебит 0.8 м3
Максимален дебит 1.1 м3

Инструкция за експлоатация на омекотители за вода Denver Plus.
Изтегли (PDF 0.52MB)