Филтърни системи за вода: Как да избера?

Филтърни системи за вода: Как да избера?

Най-добрите филтри за вода отстраняват голям брой замърсители, имат дълъг експлоатационен живот и не заемат особено място под мивката. Тези системи имат достатъчно дълъг период на гаранция.

Тук са критериите, по които ние оценяваме нашите продукти:
 
Отстранени замърсители
 
Най-вече, причината, поради която Вие желаете да закупите филтър за вода е да отстрани нездравословни съставки във водата и да подобри вкуса, миризмата и нейния цвят. Най-добрите филтри за вода ще отстранят 10 или повече замърсители. Когато купувате, гледайте филтърна система за пречистване на вода да притежава сертификат. Това означава, че тя отговаря на изключително стриктни здравни изисквания за безопасност и периодично е тествана за уверение в това.
 
Характеристика
 
Филтърът за вода под мивката ще намали замърсителите в последователност от няколко нива на пречистване. Изберете филтър за вода, който предлага поне три нива на пречистване на водата. Всяко звено ще отстрани различни замърсители от нея, като утайка, химикали, остатъци. Също така трябва да проучите и налягането на водата през системата. Ако то е твърде голямо, това може повреди Вашите тръби и да предизвика течове.
 
В допълнение, през определен период от време, филтрите ще трябва да бъдат подменяни. Това може да Ви струва скъпо. 12 месеца е оптималната продължителност на живота на един филтър.  
 
Дизайн
 
Вие не се нуждаете от система за пречистване на вода, която ще заеме цялото пространство под мивката. Преди да закупите филтър за вода се уверете, че той ще се вмести в свободното място, което имате под мивката.
 
Обикновено, домашните системи за пречистване на вода не се нуждаят от професионалист да ги монтира: Вие можете да ги поставите самостоятелно. В своя избор, търсете филтърна система за пречистване на вода, която включва всички необходими компоненти за монтаж и филтри, които са лесни за подмяна. При повечето добри системи, подмяната се извършва с едно завъртане.
 
Поддръжка
 
Повечето филтри за вода покриват гаранция от една година. Въпреки това, някои производители предлагат гаранция в по-кратък период. Разбира се винаги можете да се посъветвате с компанията, от която сте закупили системата, когато имате допълнителни въпроси.
 
Инсталирайки воден филтър за пречистване на вода е лесен начин да имате здравословна и безопасна вода, както и да подобрите нейния вкус, мирис и цвят. Филтърната система за пречистване на водата в дома е нещо малко, което оказва продължителен ефект върху Вашето Здраве!

Обратно