Най-сигурният начин да пиете чиста вода е да използвате филтър за кранчето на чешмата

Най-сигурният начин да пиете чиста вода е да използвате филтър за кранчето на чешмата

Използвайте филтри, вместо да купувате бутилирана вода - така инвестирате в здравето си, спестявате пари, и изчерпаеми природни ресурси, намалявате отпадъците от пластмаса.

Има начин да пиете чиста вода директно от чешмата у дома. Въпреки че тя обикновено е замърсена, има лесно решение на този проблем и то не е в купуването на бутилирана минерална вода.

Предимства на филтрите:
  • Лесен и неограничен достъп до чиста и здравословна вода -просто отваряш кранчето на чешмата.
  • Може да не ви се вярва, но бутилираната вода, която си купувате ежедневно не е по-полезна или по-чиста от чешмяната. Обичайно минералната вода е с високо съдържание на минерали, а постоянната им консумация вреди на организма . Има опция  да си купите изворна или трапезна. Голяма част от българските бутилирани води обаче имат високо съдържание на флуор (над нормата 1,5 mg/l, подходяща за ежедневна употреба), което почти никога не е указано на етикета. Флуорът, когато е във високи концентрации, е силно токсичен елемент. Във водата, която Ви доставя ВиК, флуорът е доста по-малко.
  • Филтърът премахва  замърсителите, които обикновено се намират в чешмяната вода като механични примеси, хлорини,  болестотворни микроорганизми
  • С избора на филтър се включвате директно в битката срещу пластмасата. Само в САЩ 1.5 милиона тона пластмаса се използва за бутилирането на 89 милиарда литра вода всяка година. 86% от тази пластмаса отива на бунището или се изгаря. В България ситуацията не е по-различна.
  • При престоя на минералната вода в пластмасовите бутилки неизменно се  отделят токсични субстанции.
  • Спирате да пренасяте тежки туби с вода.
  • Пестите огромно количество  изчерпаеми природни ресурси: енергия и вода: 
За  изработката на бутилката се използва повече вода, отколкото тя може да събере) и се трупат ненужни и неразградими отпадъци.
На последно, но не по важност място:  пестите пари - за това няма нужда от доказателства.
 
Аква продукти ООД ви предлага избор от най-висококачествени филтри и филтърни системи за директен монтаж към чешмата .

Обратно