Филтърна система за обществени заведения Аква Фонтан

Продуктов номер: Fontan

Кратко описание:
Филтърната система Фонтан е Тристепенна система за мембранна ултрафилтрация, предназначена за детски градини, училища и др. детски заведения. Филтърът заема минимално място и успешно блокира и отстранява бактерии, вируси и цисти заедно с техните метаболитни продукти (ендотоксини).

Предимства на системата:
 • Отстранява бактерии,вредни органични съединения, хлорни продукти;
 • Спестява използването на чаши и съдове;
 • Заема минимално място;
 • Запазва всички необходими минерали;
 • Подобрява вкуса на водата.
   
Филтърни елементи на системата:
 • Механичен филтър - 100 микрона - отстранява механични примеси като пясък, ръжда и др.;
 • Предфилтър - съдържа специално селектиран гранулиран активен въглен. Служи за отстраняване на неприятен вкус и мирис. Подменя се на 12 месеца;
 • Мембранен елемент - ултрафилтрация. Подменя се на  минимум 6 месеца или 1500 литра;
 • Системата е оборудвана с фонтанка за питейни цели - гарантира отлична хигиена, премахва нуждата от употреба на чаши, бутилки и др.
   
Подмяната на филтърните елементи зависи основно от качеството на захранващата вода.                                             
 
Предимства на ултрафилтрацията:
 • Не задържа жизнено важни елементи и минерали;
 • Произвежда вода с балансиран вкус;
 • Базира се на физични процеси и не използва химикали и реагенти;
 • Гарантирано отстранява бактерии, вируси, цисти - 99.99%;
 • Ниски операционни разходи.
   
Монтаж на системата
 
Системата се монтира в близост до водоизточник. Монтажът може да бъде извършен самостоятелно или от ВиК специалист. Комплектът към филтърната система за вода включва всички необходими елементи за осъществяване на монтажа й. При спазване на Инструкцията за монтаж системата се поставя лесно и безпроблемно.
 
При възникнали въпроси относно монтажа може да ни потърсите на посочените телефони.
 
Към инсталацията е предвидена батерия (фонтанка) за ползване и употреба на вода само от мембранната инсталация. Батерията  е с малки размери, красив дизайн, удобна за директно ползване.
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Производителност 2 л/мин
Работно налягане 2.5 - 6.0 бар
Солесъдържание на захранващата вода до 1000 мг/л (ВиК захранване)
Температура на захранващата вода 4 - 38ºС
Ширина/дълбочина/височина 15 / 15 / 35 см
Заб.: не се изисква ел. захранване

Инструкция за монтаж.
Изтегли (PDF 0.8MB)
Как се пречиства водата чрез системата
 
Пречистването се осъществява в три етапа:
 
І-ви етап - Механичен филтър - предназначен за отстраняване на едри неразтворени частици във водата като пясък, тиня, утайки, ръжда и др.
 
Задържа механични замърсявания - пясък, тиня, утайки, ръжда и др. Ефективно предпазва останалите филтърни елементи в системата.
 
ІІ-ри етап - Филтър активен въглен - съдържа специално селектиран гранулиран активен въглен. Служи за отстраняване на механични примеси, неприятен вкус и мирис. Задържа хлорорганични съединения, като по този начин предпазва мембраната от вредното въздействие на хлорните продукти.
 
ІІІ-ти етап - Мембранен елемент - ултрафилтрация.
 
Ултрафилтрационните мембрани имат размери на порите, в диапазон от 0.01 до 0.10 µm и отстраняват ефективно органични молекули с молекулно тегло по-голямо от 800Д, колоидни частици, водорасли, бактерии и повечето вируси, понижават значително мътността на питейната вода, но пропускат разтворените соли. Такива мембрани се използват в бита, като обезпечават стабилно високо качество на пречистване от неразтворени вещества, но не променят минералния състав на водата.
 
Ултрафилтрационната мембранна технология намира все по-голямо приложение при пречистването на питейни води. Тя осигурява ефективен начин за филтриране на водата чрез физическо блокиране и отстраняване на замърсителите и патогенните организми. Мембраната едновременно филтрира и дезинфекцира водата. Ултрафилтрационното пречистване не изисква употребата на химикали - то е ефективно, но не премахва естествените минерали като калций и магнезий.
Сертификат за Аква Фонтан.
Изтегли (PDF 0.1MB)